Toiminnan periaatteet

Sosiaalinen tila

Korppiradio on yhteisöradio. Korppiradion yhteisö etsii uusia väkivallattoman, vieraantumattoman yhteisen olemisen ja tuottamisen muotoja, siitä syntyvä radiotoiminta on tämän yhteisön ja siinä toimivien yksilöiden tulos.

Näkemysten eroavaisuuksissa piilee luovan yhteistyön ydin, yhteistyön, joka vaatii perinpohjaisia muutoksia nykyiseen yhteiskunnalliseen vieraantuneisuuteen. Se tähtää toimintaan, jonka pohjana on vapaan kritiikin tila. Näin kaikenlaiset ihmiset voivat tehdä avointa ja pelotonta yhteistyötä, jossa mielipiteet, uskomukset ja inhimillisen kokemuksen koko skaala voi olla positiivisessa konfliktissa. Peloton ja avoin mielipiteiden, politiikan, uskomusten, tunteiden ja arvojen törmäys mahdollistaa uudenlaisen sosiaalisuuden luomisen, jossa voi vapaasti olla eri mieltä.

Korppiradio on avoin kaikille, ketkä on avoimia itsekritiikille. Mukaan voi tulla tekemään, olemaan, kokemaan, katsomaan, keskustelemaan tai toteuttamaan ohjelmaideoita.

Raha

Korppiradio on tarkoituksellisesti persaukinen. Se ei tavoittele muuttumista vaihtoarvoksi eikä rahallista voittoa. Korppiradio ei ole kenenkään omistuksessa, eikä sitä voi mitenkään yksityistää. Korppiradio ei myy mainoksia. Korppiradio ei ole tuotteistettavissa.

Toiminnan juoksevat kulut (studion vuokra, laitteet, tekijöiden kulut) rahoitetaan yhteisörahoituksella ja tukikeikoilla, sekä vastaavilla vaihtoehtoisilla yleisen tuen keinoilla.

Valta

Vallan rippeet kuuluvat horisontaalisesti päätökset tekevälle tekijäkollektiiville. Päätökset tehdään kokouksissa ja tavoitellaan aina yhteisymmärrystä. Tapamme kumota valtaa on sen jatkuva esiintuominen, tiedostaminen ja hajottaminen.

Sisällöntuontanto

Korppiradion toimijat tekevät ohjelmansa autonomisesti ilman kenenkään sensuuria, väliintuloa tai painostusta. Ristiriita ei ole sallittua vaan toivottavaa.

 

2 thoughts on “Toiminnan periaatteet”

  1. Hei, minulla on käyttiksenä koneellani Linuxin Ubuntu.
    En saa kuulumaan liveä enkä nauhoituksia, apua.

    Jussi

  2. Korppisoittimen pitäisi toimia eri käyttöjärjestelmissä kaikilla yleisimmillä selaimilla. Korppisoitin aukeaa omaan ikkunaansa ja toisto käynnistyy vasta kun painat play-nappia soittimen oikeassa yläkulmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *