Miten osallistua?

Korppiradio on avoin kaikille radion teosta kiinnostuneille. Mukaan voi tulla tekemään, olemaan, kokemaan, katsomaan, keskustelemaan tai toteuttamaan ohjelmaideoita. Mukaan pääsee lähettämällä ohjelma idean ja lyhyen ohjelmanäytteen. Ota yhteyttä:

korppi(at)korppiradio.net

Korppiradiossa voi tehdä ohjelmasarjaa tai yksittäisiä ohjelmia. Jos kalenterissa on tilaa, ei ohjelmalle ole maksimikestoa. Tarpeen tullen voi tehdä vaikka koko yön live-shown. Korppiradiossa pidetään teosto-musiikin sijaan vapaasti julkaistusta musiikista (mm. Free Music Archive, freesound.org, archive.org jne.).

Teknisesti tarvitset hyvin vähän. Ohjelman voi tehdä, jos on tietokone, kuulokkeet, editointiohjelma (esim. ilmainen Audacity ) ja nauhuri. Käytämme Linux järjestelmiä, jotka ovat ilmaisia. Radiolta voi saada lainaan nauhurin, jos ei ole omaa. Live-lähetyksiä varten radiolla on tarvittavat mikseri, mikit jne. sekä oma kellaristudiotila Vallilassa. Tekeminen perustuu vertaisoppimiseen, eli osaavat tekijät jakavat osaamistaan uusille tekijöille. Järjestämme myös vertaisoppimiseen perustuvia työpajoja omaehtoisesta ja kokeellisesta radiotoiminnasta, tutkivasta journalismista, äänitekniikasta jne. Toiveenamme on, että omaehtoisia ruohonjuuryhteisöjä ja epäkaupallisesta radiosta kiinnostuneita ihmisiä tulisi tekemään ohjelmia Korppiradioon ja käyttämään sitä itsenäisenä viestintävälineenä.

Sisällön ja muodon luomiseen saat opastusta tarvittaessa kädestä pitäen. Ohjelmia voi tehdä itsekseen, mutta yhteisöllinen tekeminen on ollut monella parasta antia. Ennakkoluulottomuus ja avoimuus on ollut keskeistä yhdessä tehdyissä projekteissa.