Expedition : Helsinki

Urban Exploration and Rescue Mission

La / Sat 2.8. 12:00-19:00 : Live Radio Broadcast
Tukikohta Kiasman etupihalla / Home Base at square in front of Kiasma

      ExpeditionHelsinki

Useita tutkimusretkikuntia lähetettiin muutama vuosi sitten tuntemattomaan Helsinkiin. Yhteyttä näihin retkikuntiin ei ole enää saatu. Nyt käynnistettävän tutkimusretken tavoitteena on selvittää kadonneiden retkikuntien kohtalo, kerätä alueesta tietoa ja työstää tätä aineistoa tulevaa käyttöä varten. Retkikunnat varustetaan viimeisin tekniikoin ja välinein. Tukikohta toimii radioasemana, joka raportoi ja analysoi rohkeiden löytöretkeilijöidemme löydöksiä.

Expedition: Helsinki on tutkimusmatka klassisten löytöretkien hengessä. Osallistumisen tapoja on monia: Retkikuntiin voi liittyä jäseneksi tai kohdata ne kaupungilla – liveradiolähetystä voi seurata netissä tai paikanpäällä tukikohdassa.

Esityskieli: englanti / The language of the expedition is English
Retkikuntien matka ja radiolähetys kestää n. 7h. / The duration of the expedition and live broadcast is about 7 hours.

Tutkimusmatkaa on mahdollista seurata nettiradiossa osoitteessa www.urb.fi/expeditionhelsinki

The expedition is broadcasted live on a net radio www.urb.fi/expeditionhelsinki

Tuotanto / Production: Esitystaiteen Keskus / Performance Center Eskus
Tukijat / Supported by: Koneen säätiö & Goethe institute
TEKIJÄT

Projekti toteutetaan kolmen ryhmän yhdistelmänä. Suomalaiset Toisissa tiloissa, Todellisuuden tutkimuskeskus ja saksalainen Invisible Playground yhdistävät voimansa tuoden toteutukseen erilaiset metodinsa ja lähestymistapansa arkiympäristöön.

Todellisuuden tutkimuskeskus on Helsingissä toimiva esitystaiteen ammattilaisten kollektiivi. Toiminnan lähtökohtana on todellisuuden havainnointi, kyseenalaistaminen ja aktiivinen uudistaminen taiteellisen tutkimuksen ja esityksen keinoin.

www.todellisuus.fi