Foorumi

Please or Rekisteröidy to create posts and topics.

Sivuston ja radion kehittäminen 2020

Kraak. On ollut ajatusta ilmoilla kehittää Korppiradion sivustoa vähän toimivammaksi ja kuuntelijaystävällisemmäksi. Tämä tapahtuisi tuomalla mukaan mm. asiasana-valikon, jolla pääsee navigoimaan sivuilta löytyvien ohjelmien luokse aiheiden mukaan, sekä selkeyttämällä arkkitehtuuria mm. visuaalisella sivusto/ohjelmakartalla. Asiasanahakutoiminto edellyttää aika ison remontin, mutta se on tehtävissä hyvällä suunnittelulla ja ohjelmantekijöiden omalla pienellä vaivannäöllä. Radiofiskars antaa kelvollisen esimerkin toimivasta asiasanahakutoiminnosta.

Kollektiivisesti ohjelmoitavaa lähetysvirtaa tullaan myös kevään 2020 aikana uudistamaan orgaanisempaan suuntaan. Kevään uusia ohjelmia upotetaan lähetyskalenteriin harkitusti ja omat viikottaiset ohjelma-ajat / blokit tehdään random uusinnoille sekä radiotaiteelle ja äänimaisemalle. Yhteistyökuvioita solmitaan korppiradion hengenheimolaisten kanssa maailmanlaajuisesti, ja paikallisesti palataan yhteistyösuunnitelmien toteutukseen Helsingin Lähiradio 100,3 MHz:n kanssa.

Uudet tekijät, ideat ja ohjelmat ilmoittakaa itsenne korpille! korppi at korppiradio.net

Sivustouudistus on alkanut ja siinä edetään pikku hiljaa korpistoresurssien puitteissa. Uudistusten myötä vanhat ohjelmat tulevat paremmin löydettäväksi ja nettikanavasta tulee aiempaa orgaanisempi. Uudet sisällöt resonoivat vanhojen kanssa kun yksittäisten ohjelmien puheenaiheet/avainsanat nostetaan kollektiivisen toimituksellisen prosessin avulla esille. Kaikkialla jylläävää egosentristä kertakäyttökulttuuria vastaan ja sen vaihtoehdoksi luomme yhteisöllistä syväkulttuuria, jossa kertaus, kierrätys, prosessointi, reflektointi ja isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ovat ytimessä.

Korppiradio.net sivustolla uusia syväkulttuurin synnyttämiseen käytettäviä elementtejä ovat

  • kustakin ohjelmasta tai jaksosta julkaistavat artikkelit, jotka löytyvät uutisina sekä teemojen, avainsanojen, ohjelmakategorian tai ohjelman nimen mukaan.
  • Ohjelman/jakson lisääminen tälle korppifoorumille, jossa aiheesta voi jatkaa keskustelua.
  • Korppiradion periaatteiden ja muiden avainkirjoitusten lukeminen ääneen eri kielillä.
  • Vuorovaikutteisten elementtien lisääminen, osallistumiskynnyksen madaltaminen:
    • korppimanuaalin tekeminen ja julkaisu verkkomuotoisena
    • kalenteri, jossa tulevat työpajat, yhteislähetyspäivät sekä korppien omat lähetykset
    • yhteislähetysten kollektiivinen ideointi ja suunnittelu

Radio menee asian ytimeen jos tekijät haluavat niin. Korva on portti kollektiiviseen sisäistykseen, ymmärrykseen ja läsnäoloon, ja kuuntelemalla pystyy säätämään omaa maailmankuvaansa aktiivisemmaksi.

Nuoret kuuntelevat jatkuvasti enemmän podcastejä, koska kuuntelemalla pääsee paljon syvemmälle omaan totuuteensa kuin katsomalla, selailemalla ja reaktiivisuudella. Kuunteleminen on myös läsnäoloa ja itsessään yhteisöllisempää kuin sosiaalisen median suomat mahdollisuudet vuorovaikutteiseuuteen.

Ondemand-ohjelmien (podcastien) lisäksi olisi paikallaan saada lähetysvirta eetteriin. Paikalliset FM-lähetysjaksot strategisissa sijainneissa esim taidekontekstissa pitää ottaa käyttöön! Korppiradiolla on käytettävissään lähetin, aallot ilmoille vain!

Hei, kuulostaapa kaikki uudistukset todella hyviltä ja järkeviltä. Tärkeintähän on säilyttää sivuston selkeys - se tuo aina lisää kuuntelijoita ja tuo parhaiten ilmi sen, mitä varten tämä sivusto ja radio ovat luotu. Mielestäni joku kalenterisovellus olisi hyvä lisäys tälle sivustolle, tai jokin sellainen, jonka kautta selkeästi näkee tulevan radio-ohjelmiston, eikä niin, että sitä täytyy hakemalla hakea. Jostain tällaisesta jo aiemmin puhuittekin, mutten ole vielä ainakaan sellaista löytänyt. Toivottavasti tällainen nähtäisiin vielä käytännössä. Kiitos Korppiradiolle, että ette juutu vanhoihin aikoihin vaan uudistatte sivustoanne näinkin antaumuksella. Se on kasvun perusta.