Forum

Please or Register to create posts and topics.

Nettiradioita

Page 1 of 2Next

Radiotaide on ollut Korppiradiossa keskeinen elementti alusta alkaen. Maailmalta löytyy nettiradioita, joissa radiotaidetta on tehty jo pitkään ja aihetta on tutkittu monelta kantilta, kuten pitääkin. Yksi vaikuttavimmista viime aikojen löydöistä on Radio Nouspace, jota ylläpitää amerikkalainen John Barber, joka on tuttu myös muutamista Framework Radion ohjelmista.

Tässä linkki: http://www.radionouspace.net/

http://stationofcommons.org/

Hyvin kiinnostava uusi nettiradio!

Check out this new web radio project!

Hei kaikki, tässä mun suosituksia erilaisista radioista ja podcasteista:

https://phauneradio.com/

http://thelakeradio.com/

https://wfmu.org/

http://polyweekly.com/

 

Yleisradioilla on myös ihan hyvää ohjelmaa: BBC 6 kuuntelen, kun haluan kuulla jotain vähän parempaa musaa, kuin mitä suomalaiset radiokanavat soittaa...

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/live:bbc_6music

 

Myös hakukonehauilla löytää paljon erilaisia sivuja, joihin on koottu nettiradioita...suosittelen avartamaan omaa radiomaisemaa, kummasta vaikuttaa myös omaan mielenmaisemaan ja auttaa ulos "todellisuus"kuplasta, johon helposti ihminen joutuu..

Terkuin Kitty Kaboom

Radio Aporee on aarreaitta, laadukkaita gps-tägättyjä nauhoitteita ympäri maailmaa, kaikki voi osallistua sisältöjen tuottamiseen: https://aporee.org/

*

 

Tämä on myös hauska: https://radiooooo.com/ - valitse maa ja vuosikymmen, kuulet maapallon äänitetallennehistoriaa alkuhämäristä nykypäivään. Tänne voi myös rekisteröityä ja osallistua aineiston kokoamiseen.

Uusi yhteisönettiradio, joka toimii Helsinki-Tallinna akselilla.

https://idaidaida.net/

radio helsinki

https://helsinki.at/info/uber-uns/charta-der-freien-radios

 

http://www.ravavavara.art/about

https://yamakan.place/palestine/

Kulttuurivihkoissa oli juttua tästä palestiinalaisesta Radio alHara radiokanavasta, joka on saanut alkunsa koronapandemian takia. Kiinnostavaa tässä on ruohonjuuritason verkostoituminen ja solidaarisuus globaalilla tasolla. Tämänkaltainen verkostoituminen radioitse on tänä päivänä todella mielekästä liikehdintää ja juuri sitä jossa Korppiradio haluaa olla mukana. Toinen jutussa mainittu kanava Root Radio Istanbulissa on toinen globaalisti yhteisöllistä aktivismia synnyttävä asema.

Root Radio

https://radio.earth

radio.earth is a participatory radio art project concerning the ecological crisis, its effects on our environment and ways of life and on the possibilities for action. The project aims to establish a network of collaboration between individuals and organisations interested and engaged in these subjects, with all their respective practices from art and science to activism.

Among other practices, it encourages critical listening to live soundscapes from 1st to 3rd natures. In this context, natures refer to sites of various degrees of land usage and devastation, from wild nature to urban, industrial and agricultural zones. 3rd natures are considered as cultural configurations, open and speculative and interwoven with the idea (and problems) of the Anthropocene.

Kiitos suosituksesta! Haluaisin kuunnella enemmän, mutta mielestäni radiokanavilla soitetaan hieman geneeristä musiikkia. Tykkään paljon kuunnella kyllä äänikirjoja https://www.aanikirjapalvelu.com/ sivustolta löytämäni palvelun kautta, joten kyllä radionkin kuuntelusta nauttisi vain oikean kanavan löytyessä. Etsin vieläkin sellaista kanavaa, joka soittaisi persoonallisempaa musiikkia ja jossa juontajat eivät juttelisi hölmöjä juttuja ja leikkisi tyhmiä leikkejä, vaan että olisi sellaista asiallista keskustelua. Nelosen radiokanavia en kuuntele periaatteesta – heidän touhu on vähän semmoista mafiatouhua. Koko yhtiöllä on kohta monopoli Suomen musiikkimaailmassa. Likaista touhua, mielestäni taiteen aloilla tämmöinen on erittäin inhottavaa. Joten saa ehdottaa Nelosesta vapaita, persoonallisia radiokanavia!

Page 1 of 2Next