Mikä Korppiradio?

Korppiradio on ruohonjuuresta kasvava globaali kyläradio. Se tutkii ja tarkkailee, kritisoi ja tarinoi, laiskottelee ja leijailee, vastustaa ja raakkuu. Se tuo esiin musiikkia kulttuurispektaakkelin takaa, ajattelua nykyisen valtavirran ulkopuolelta ja kuunnelmia toistemme todellisuuksista. Korppiradio on yhteisö, jonka muodostavat ohjelmien tekijät ja kuuntelijat.

Korppiradion tavoite on, että ruohonjuuriradio on osa laajempaa yhteiskunnallista muutosta, joka luo yhteisöllistä toimintaa ja yhdistää paikallista väkeä rakentamaan oman elämänsä perusteita uudestaan itsetekemisen pohjalle. Kuka tahansa voi tulla mukaan tekijäksi tai ehdottaa ohjelmaideaa ilman erillistä kokemusta tai resursseja.

Järjestämme myös vertaisoppimiseen perustuvia työpajoja omaehtoisesta radiotoiminnasta, tutkivasta kaupunkilaisjournalismista, äänitekniikasta jne. Korppiradion oma studiotila sijaitsee Helsingin Vallilassa, mutta suunnitteilla on levittää toimintaa myös muille paikkakunnille. Toiveenamme on, että omaehtoisia ruohonjuuryhteisöjä ja epäkaupallisesta radiosta kinnostuneita tulisi tekemään ohjelmia Korppiradioon ja käyttämään sitä itsenäisenä viestintävälineenä.

Korppiradion yhteisöllisesti koottava ohjelmavirta (live stream) on kuultavissa internetin välityksellä. Korppiradion nettisivuilla kuuntelijat ja tekijät voivat reaaliaikaisesti kommunikoida keskenään kirjoittamalla raakkulaatikkoon (Shout Box). Tietoa eri ohjelmista sekä lähetysnauhoitteet löytyvät ohjelmien omilta sivuilta, jotka voi valita yläpalkista tai menusta oikealla.

Korppiradion lähetykset käynnistyivät marraskuussa 2013.

Terveisin,

Korppiradion tekijäkollektiivi


sähköposti: korppi (at) korppiradio.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *