Korppiradio – mediaesittely

Korppiradio on vuonna 2013 perustettu Helsingistä käsin toimiva itsenäinen radio, joka lähettää ohjelmaa vuorokauden ympäri.


SIJAINTI

Korppiradion oma lähetysstudio sijaitsee Helsingin Vallilassa, mutta lähetyksiä voidaan tehdä käytännössä mistä päin maailmaa hyvänsä.


SISÄLTÖ

Korppiradion ohjelmistoon kuuluu mm. tekijänoikeuksista vapaita musiikki- ja asiaohjelmia, kokeellisia ohjelmia, live-nauhoituksia keikoilta, radiotaidetta, poikkitaiteellisia jameja, runo-ohjelmia, kuunnelmia ja keskusteluja. Suoria lähetyksiä tehdään satunnaisesti, tulevista uusista ohjelmista tiedotetaan Korppiradion nettisivuilla.


Korppiradion ohjelmia ovat mm. seksuaalisuuden normeja rikkova Pornoradio, musiikkiohjelma Errorkraut, musiikkia ja arjen kapinaa Betoniviidakossa, kokeilevaa äänitaidetta tuottava Radiotaide, kulttuurimakasiiniohjelma Kulttuurikanttarelli, filosofinen pohdiskeluohjelma Eksynyt marjastaja, yhteiskunnalliset keskusteluohjelmat Me, paskiaiset ja Julkisen Sanan Neuvosto, taidetta käsittelevä keskusteluohjelma Vadelma Talk, improvisaatiomusiikkiohjelma Katriinamies Show, sekä paljon muita, jotka löytyvät kaikki radion sivuilta: korppiradio.net. Ohjelmista suurin osa on myöhemmin kuultavissa podcastinä ohjelmien omilla sivuilla.

Kammari ja Kammarin residenssi ovat Korppiradion yhteistyötaho joka järjestää monia kokeellisia radiotaide, musiikki ja keskusteluohjelmia ja Creature season projektiin liittyviä tutkimustyötä ja taiteen tekemistä yhdistäviä lähetyksiä.

Korppiradiossa on ollut myös monia kokeellisia lyhytikäisiä ohjelmia joita voi kuunnella arkistosta valikon kautta. Niihin kuuluu mm. Made in Hong Kong, Rock and roll matkatoimisto, Naftalandia, Vapaa yliopisto, jne.


Uusille ideoille ja ohjelmille löytyy tilaa ja mukaan voi tulla esittämällä ideansa radion toimijoille.


ALUSTA

Ohjelmavirta jaetaan ilmoille avoimen koodin Airtime-palvelinkoneeltamme ja välitetään kuulijoille edelleen IceCast-palvelimen http://stream.vadelma.org:61974/ kautta. http://stream.vadelma.org:61974/korppiradio.ogg // http://stream.vadelma.org:61974/listen.mp3


Lähetysalustaa ylläpitävät Visuaalisen taiteen ja elävän musiikin yhdistys Vadelma ry sekä Kapsi ry.


Emme myy mainoksia tai ohjelma-aikaa.


Lisätietoa: korppi (at) korppiradio.net

tai Sakari Laurila: sakari (at) kammari.org  / Kalle Kuisma: 050 3674583